İçeriğe geç

Ummak Eş Anlamlısı Ne Demek

Varmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – ulaşmak, varmak.

Moruk kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İsim. (Argo) Gençlerden daha yaşlı ebeveynler.

İtaatin eş anlamlısı nedir?

itaat et, itaat et, itaat et.

Zannetmek’in eş anlamlısı nedir?

düşünmek, varsaymak; düşünmek; söylemek, demek; ima etmek; anlamına gelmek

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlamlı kelimeler hangileri?

Türkçedeki eş anlamlılardan biri çoğunlukla yabancı kökenlidir. Değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Yaşlı domuza ne denir?

Yaşlı adam kelimesi aslında domuzun yaşlı adamını ifade eder. Maalesef anlamını bilmediğimiz bu kelimeyi ülkemizde birçok yaşlı insana karşı kullanırız.

Azrail’in eş anlamlısı nedir?

Cin yerine “defol git buradan” gibi üç harfli örtmeceler kullanılırken, Azrail için “ölüm meleği” veya “ölüm meleği” gibi örtmeceler kullanılmaktadır.

Cehennem eş anlamlısı ne demek?

Kullanılan tamu ve cehennem kelimeleri daha sonra “sadece cehennem” kelimesiyle değiştirildi. Öte yandan tamu, daha çok lehçe özellikleri taşıyan bir kelime olarak kaldı. Her iki kelime de genellikle metinlerde “ceza”, “işkence”, “huzursuzluk” ve “derin çukur” anlamlarıyla kullanılır. Anahtar kelimeler: tamu, cehennem.

Hırçın eş anlamı ne demek?

inatçı, asabi, huysuz.

Talihinin eş anlamlısı nedir?

“Fortune” kelimesi “fortune”, “fortune” ve “luck” kelimeleriyle aynı anlamı taşır. Elbette bunlar eşanlamlıdır.

Teşekkül kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Eğitim, eğitim, eğitim eylemi.

Sezmek eş anlamlısı nedir?

hissetmek, tanımak, anlamak.

Eşik kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Eşik kelimesi “kapı aralığı, kapının altındaki basamak” gibi anlamlara geldiği gibi, “başlangıç ​​yeri, başlangıç ​​noktası, başlangıç ​​noktasına yakın yer” gibi anlamlara da gelmektedir.

Saygi sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Birinin veya bir şeyin değerine, üstünlüğüne, yaşına, yararlılığına ve kutsallığına dayanarak ona karşı dikkatli, özenli ve ölçülü davranmaya yol açan sevgi, saygı ve hürmet duygusu.

Eş anlamın diğer adı nedir?

Dilbilimsel araştırmalarda “eş anlamlı, eşanlamlı, eşanlamlı, alternatif, eşanlamlı” terimleriyle yanıtlanan eşanlamlılığın tanımı genellikle sözcüksel bağlamda gerçekleşir.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı kelime vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Anlamın eş anlamı var mı?

Anlam kelimesinin eş anlamlıları TDK’ya göre anlam kelimesinin eş anlamlıları şu şekilde sıralanmıştır; anlam, önem, içerik. Bu kelimelerin hepsi eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Örnek eş anlamı var mı?

Türk Dil Kurumu’na göre ise misal kelimesinin eş anlamlısı “mesela” veya “örnek”tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort