İçeriğe geç

Hukukta Terbiyesiz Ne Demek

Terbiyesiz demek hakaret midir?

“Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.

Terbiyesiz demek ne demektir?

Kaba olarak tanımlanan kişiler, kendilerinden yaşça büyük olanlara ve yeni tanıştıkları kişilere karşı bile kayıtsız davranırlar. Bu kişilerin ortak özelliği hem ahlakı hem de görgü kurallarını hiçe saymalarıdır. Toplum içinde kaba ve incitici olan, argo ve saldırgan ifadeler kullanan kişilere kaba denir.

Edepsiz hakaret mi?

Toplumda bir kişiye hakaret eden veya onu aşağılayan ifadeler hakaret olarak kabul edilir. “Uygunsuz” kelimesi, kaba, ahlaksız davranışlar sergileyen veya bu davranışlarda bulunan bir kişiyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kabalığı bir hakaret olarak kabul edemeyiz, ancak onu sert eleştiri bağlamında değerlendirebiliriz.

Hadsiz hakaret sayılır mı?

“Uygunsuz”, “aşağılayıcı” veya “küçük düşürücü” eylemler ve bir eylem olarak kabul edilemeyecek kadar hafif eylemler anlamına gelir. Saldırgan olmayan, saldırgan olmayan sözler ve davranışlar “rahatsız edici” anlamında “alay” olarak kabul edilir.

Adam degilsin demek suç mu?

Kahretsin, sen kaba birisin, sen adam değilsin, sen insan değilsin, sen karaktersizsin, ahlaksızsın vb. kelimeler hakaret olarak kabul edilmeyen kelime ve ifadelerdir. Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine göre hakaret suçu bir kimsenin şeref, haysiyet ve itibarına hakarettir.

Yapmazsan şerefsizsin hakaret mi?

Günlük konuşmalarda sıkça kullanılan, “Yapmazsan namussuzsun”, “Gelmezsen en kötüsüsün” gibi hakaret gibi görünen ifadeler, Yargıtay içtihatlarında hakaret olarak kabul edilmemektedir; zira onur kırıcı veya aşağılayıcı bir niyet bulunmamaktadır.

Terbiyesiz ne için kullanılır?

Kaba ve nezaketsiz insanlar için küfür olarak kullanılır.

Terbiyesiz argo mu?

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, “kaba” kelimesinin hakaret olarak değil, kişisel bir değer yargısı olarak kabul edilmesi ve tazminat sorumluluğu gerektirmediğine hükmetti.

Terbiyesiz sıfat mı?

(sıfat) saygısız, kaba, utanmaz, arsız, küstah, küstah.

Çakal kelimesi hakaret mi?

Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.

Siz kimsiniz hakaret mi?

Ancak istisnalar da vardır. Örneğin; polis memurlarına ve askerlere yönelik “Siz kimsiniz?”, “Üniformalılar hayvan gibi davranıyor”, “Defolun”, “Bu devlet nerede”, “Cehenneme” gibi sözler ve ifadeler, uygulamaya bağlı olarak yasada hakaret olarak kabul edilmez.

Aptal kelimesi hakaret sayılır mı?

Bir sınırlama olarak kabul edilmese de, “zenginlik”, “aptal”, “aptal”, “geri zekalı” veya “namussuz” gibi kelimeleri açıkça söylemek hakaret teşkil edebilir. Ancak küfürlü sözler hakaret suçu teşkil etmez.

Dengesiz bir hakaret mi?

“Sus, senin akıl sağlığın bozuk, hastasın, hastaneye git, dengesizsin, şu kadına bak” demek hakaret değildir.

Çirkef hakaret mi?

“Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi ifadeler hakaret değildir. Özet: “Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi ifadeler kaba ve nezaketsiz bir hitap şeklidir ve hakaret oluşturmaz.

Dangalak kelimesi hakaret mi?

“Dalkavuk” kelimesi bir hakaret değildir.

Hangi kelimeler hakaret sayılmaz?

Örneğin; “Notumu doğru vermedin”, “Derslere ve okullara gelmiyorum”, “Yanlış anlatıyorsun, gerçek bu”, “Yeter artık”, “Küfür”, “Ne biçim”, “Öğretmen misin”, “Ciddi değilsin”, “Deneyimsizsin”, “Senden öğretmen olmaz” vb. gibi kelimeler kanunen hakaret olarak kabul edilmeyen kelimelerdir.

Ahlaksızlık hakaret mi?

Bu kelimenin kullanımı toplum içinde bir kişiye hakarettir ve onurunu zedeler. Yargıtay kararlarından da görüleceği üzere bu, ahlaksız hakaret suçudur.

Hangi küfürler hakarettir?

Bu maddeye göre, “biri hakkında alenen aşağılayıcı bir söz söylemek” veya “bir kimseyi bir fiil veya davranışla aşağılamak” hakaret suçunu oluşturmaktadır. Hakaret suçu, bir kimsenin şeref, haysiyet veya itibarına yönelik sözlü veya yazılı bir saldırıdır.

Dengesiz bir hakaret mi?

“Sus, senin akıl sağlığın bozuk, hastasın, hastaneye git, dengesizsin, şu kadına bak” demek hakaret değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir