İçeriğe geç

Cilasun Sözlük Anlamı Nedir

Selin sözlük anlamı nedir?

Selin ismi; Gür akan su anlamına gelir, Orta Asya’da yetişen ve her daim yeşil olan bodur bir bitkinin ismidir. Selin ismi kız çocuklarında gür su ve övgü anlamında kullanılır.

Aklını çelmek sözlük anlamı nedir?

[1] kendi niyetini veya kararını engellemek. [2] baştan çıkarmak, ayartmak.

Helin Kürt ismi mi?

Helin, Türkiye’ye özgü olduğu bilinen ve Kürt kökenli güzel bir isimdir. Özellikle telaffuzu ve telaffuzu nedeniyle çok beğenilen isimlerden biridir. Kürtçedeki Türkçe anlamına bakarsak, “kuş yuvası” anlamına geldiğini görürüz.

Zeynep isminin anlamı nedir?

Zeynep, Arapça Zeyneb (زينب) isminin Türkçe versiyonudur. Türkçe anlamı “babanın süsü (süs)”dür. Zeynep; Arapçada Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.

Kızağın anlamı nedir?

Kızak, at, köpek veya ren geyiği tarafından çekilen veya atların çektiği, altında iki uzun kızak bulunan, genellikle kar ve buz gibi kaygan yerlerde, bazen de çamur, çimen veya pürüzsüz taş yüzeylerde ulaşım ve nakliyeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış, her türlü arazide kullanılabilen bir araçtır.

Açık konuşmanın anlamı nedir?

[1] Anlaşılması kolay bir dille anlatmak. Gerçeği dürüstçe ve çekinmeden söylemek.

Can atmak atasözü mü deyim mi?

Tek başına veya cümle içinde değerlendirme imkânı veren “istek” ifadesi, toplum içinde en sık kullanılan ifadelerden biridir.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Pelin ismi Türkçe mi?

Büyülü Yolculuk | Pelin ismi özellikle kız çocukları arasında çok sevilen Yunanca kökenli bir isimdir.

Berra ne demek?

Berra ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen isimler arasındadır. Ahzab Suresi’nin 69. ayetinde geçmektedir. Berra ismi Kur’an’da “arınmış” anlamına gelmektedir.

Betül ne demek?

(ﺑﺘﻮﻝ) i. (Ar. betl “kesmek, ayırmak” betûl “dünyadan ve erkeklerden kopmuş ve uzak bir kadın”dan) Dürüst, iffetli kadın: Ne yaptıysam, nasıl yaptıysam bu garip yoldaşı, bu harikulade Betûl’ü (Fahri Celâl) baştan çıkarmak için uğraştım. [Temizliği ve dürüstlüğünden dolayı Hz. Meryem ve Hz. Peygamber’in kızı Hz.

Mira ismi ne?

Son yıllarda kız çocukları için tercih edilen Mira ismi Sanskritçe, Farsça, Rusça, İspanyolca ve İbranice gibi birçok dilde kullanılmaktadır. İspanyolcada “bak” 👀, Sanskritçede “okyanus” 🌊, Rusçada “dünya” 🌍, İbranicede “sınır” ve Farsçada “komutan” anlamına gelir.

Ali ismi ne anlama gelir?

Ali, Arapça kökenli bir isimdir ve “yüce”, “büyük”, “yüksek” anlamına gelir. İslam dünyasında yaygın olan bu isim, sahibine asalet ve büyüklük kazandırmak amacıyla verilir. Ali ismi, İslam kültüründe büyük öneme sahip bir isimdir. Hz.

Selimin anlamı nedir?

Selim [Ayrıca Saleem, Salem veya Salim (Arapça سليم, Salīm olarak çevrilir) olarak da yazılır] Arapça kökenli bir kişisel isimdir ve “güvenli” veya “hasarsız” anlamına gelir.

Yunanca selin ne demek?

Selene isminin, “ışık” anlamına gelen Yunanca seles (Yunanca: σέλας) sözcüğünden geldiğine inanılmaktadır.

Selen’in anlamı nedir?

TDK’daki bilgilerle birlikte Selenyum isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Gürültü, gürültülü ortam, yakın lokasyon. Zenginlik, bolluk.

Selim ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Selim ismi Kur’an’da doğrudan geçmez, ancak kök kelime olan “salem” Kur’an’da geçer ve “kurtuluş” veya “kurtuluş” anlamına gelir. Bu bağlamda isim, Kur’an’ın genel mesajlarıyla tutarlı bir anlam taşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir